Technologia
Dysponujemy najnowocześniejszym parkiem maszynowym, dzięki czemu uzyskujemy wysokie parametry jakościowe produktów. Nowoczesne rozwiązania dają szerokie spektrum możliwości co sprawia, że jesteśmy elastyczni w stosunku wymagań stawianych przez klientów, jak: wolumen oraz czas realizacji zamówień.
Produkty płynne
- Przyjęcie surowca przez śluzę wyładunkową. Weryfikacja surowca.
- Proces wybijania (posiadamy dwie wybijarki, jedna z nich obsługiwana jest przez robota).
- Separacja. Filtracja. Chłodzenie.
- Homogenizacja. Pasteryzacja.
- Pełna automatyzacja podczas całego procesu produkcyjnego.
- Pakowanie płynnych treści jaj.
Produkty proszkowe
- W przypadku żółtka oraz całej treści jaja suszenie odbywa się zaraz po pasteryzacji. W przypadku białka suszenie poprzedzone jest procesem fermentacji.
- Ultrafiltracja - wstępne zredukowanie wody w białku.
- Fermentacja białka.
- Suszenie.
- Pasteryzacja sucha.