Oferta zapytaj o ofertę
Produkty z jaj
ALBUMINA W PROSZKU STANDARD, WYSOKOŻELUJĄCA, WYSOKOPIENISTA
Albuminę otrzymuje się poprzez odcukrzanie i suszenie
białka odseparowanego z treści jaja kurzego. Wykorzystywane w piekarnictwie czy cukiernictwie. Termin przydatności: 36 miesięcy.
JAJO KURZE W PROSZKU
Jaja w proszku otrzymywane są w drodze mechanicznego wybicia, filtracji, homogenizacji, pasteryzacji i suszenia jaja kurzego. Wykorzystywane w piekarnictwie, cukiernictwie, przemyśle makaronowym czy w produkcji sosów i dipów. Termin przydatności: 24 miesiące.
ŻÓŁTKO JAJA KURZEGO W PROSZKU / Heat stable
Żółtko jaja kurzego w proszku otrzymywane jest w drodze mechanicznego wybicia, filtracji, pasteryzacji i suszenia żółtka jaja kurzego. Wykorzystywane w piekarnictwie, cukiernictwie, przemyśle makaronowym, HoReCa czy w produkcji sosów i dipów. Termin przydatności: 24 miesiące
PŁYNNE BIAŁKO JAJA KURZEGO
Płynne białko jaja kurzego otrzymywane jest w drodze mechanicznego wybicia, filtracji, homogenizacji, pasteryzacji i schładzania białka odseparowanego z treści masy jajowej. Wykorzystywane w piekarnictwie czy cukiernictwie.
PŁYNNE ŻÓŁTKO JAJA KURZEGO
Płynne żółtko otrzymywane jest w drodze mechanicznego wybicia, filtracji, pasteryzacji i schładzania żółtka jaja kurzego odseparowanego z masy jajowej. Wykorzystywane w piekarnictwie, cukiernictwie, przemyśle makaronowym, HoReCa czy w produkcji sosów i dipów, a także w przemyśle alkoholowym.
PŁYNNA MASA JAJOWA
Płynna masa jajowa otrzymywana jest w drodze mechanicznego wybicia, filtracji, homogenizacji, pasteryzacji i schładzania treści jaja kurzego. Wykorzystywane w piekarnictwie, cukiernictwie, przemyśle makaronowym, HoReCa czy w produkcji sosów i dipów, a także w przemyśle alkoholowym.
Sposób pakowania
Opakowanie | Produkt |
karton z wewnętrzną wkładką z folii polietylenowej |
Jaja w proszku Żółtko w proszku |
worek papierowy z wewnętrzną wkładką z folii polietylenowej | Jaja w proszku Żółtko w proszku |
aseptyczny worek foliowy (bag in box) umieszczony w kartonie | Masa jajowa płynna Żółtko płynne |
zbiornik ze stali nierdzewnej o pojemności do 1000 kg | Masa jajowa płynna Żółtko płynne |
cysterna o pojemności 25000 kg | Masa jajowa płynna Żółtko płynne |
Średnia waga jednostkowa pakowanych produktów wynosi 10 i 20 kg lub zgodnie z życzeniem naszych Klientów. |