Technologia

Dysponujemy najnowocześniejszym parkiem maszynowym, dzięki czemu  uzyskujemy wysokie parametry  jakościowe produktów. Nowoczesne rozwiązania dają szerokie spektrum możliwości co sprawia, że jesteśmy elastyczni w stosunku wymagań stawianych przez klientów, jak:  wolumen oraz czas realizacji zamówień. 

Produkty płynne

  • Przyjęcie surowca przez śluzę wyładunkową. Weryfikacja surowca.
  • Proces wybijania (posiadamy dwie wybijarki, jedna z nich obsługiwana jest przez robota).
  • Separacja. Filtracja. Chłodzenie.
  • Homogenizacja. Pasteryzacja. 
  • Pełna automatyzacja podczas całego procesu produkcyjnego.
  • Pakowanie płynnych treści jaj.

Produkty proszkowe

  • W przypadku żółtka oraz całej treści jaja suszenie odbywa się zaraz po pasteryzacji. W przypadku białka suszenie poprzedzone jest procesem fermentacji.
  • Ultrafiltracja - wstępne zredukowanie wody w białku.
  • Fermentacja białka.
  • Suszenie.
  • Pasteryzacja sucha.

UE